Denna webshop använder cookies för att ge full funktionalitet. Genom att använda webshopen godkänner du användandet av cookies. - - Dölj meddelande
Get Up to 40% OFF New Furniture Deals * Limited time only.

Om Blomqvist Nordiska Textil-Garner

Om Blomqvist Nordiska textil Garner

Blomqvist är ett av de ledande företagen inom vävbranchen med ett stort sortiment av garner, tillbehör och designer. Vi har egen design och 2 vävkonsulenter som gärna hjälper dig med frågor.

Vi är mycket stolta och glada över att få ha just dig som kund hos oss och vi lovar att ta hand om dig på bästa sätt.

Kundservice
Vi strävar även efter att ge en mycket bra kundservice. Vi vill att alla våra kunder skall vara nöjda och ger en god personlig service.
Ring gärna vårt kundcenter eller skicka mail/brev om du undrar över något. Vi önskar er mycket nöje.

 

Historia

CLB startade 1911 i Fritsla av Carl Ludvig Blomqvist som sålde garner och diverse textilier, på 50-talet specialiserade företaget sig på handvävning med egen design och blev ett begrepp bland vävare i hela landet och i våra nordiska grannländer även Japan , USA och Tyskland.

Företaget i Brita och Håkan Blomqvist regi växte snabbt till det största vävgarnsföretaget i landet, som vände sig till privatpersoner, kommunala terapier, vävgrupper mm. De byggde upp en fantastisk utställning i Fritsla där kunder kunde botanisera bland mängder av vävnader.

På 70-80 talet hade vävningen sina bästa årtionden hittills, som kuriosa kan man nämna att leveranstiden på en ny vävstol var ca 1,5 år. Sverker Blomqvist fortsatte i familjens fotspår och drev företaget fram till 2000 då Nordiska Textilgarner i Överlida tog över.

Nordiska Textilgarner startade i Dalsjöfors 1963 av Asta och Carl-Axel Johansson , specialiserade på RYA, garner och egen design, att knyta rya var på topp på 60-70 talet, 1970 flyttade företaget till Överlida, Ryan var fortfarande stor men Nordiska textilgarner började satsa mer och mer på vävgarner i bomull, lin och ull, designade egna vävmönster och varpade till kunder.

De två företagen slogs ihop år 2000 och verksamheten koncentrerades till Överlida och namnet ändrades till Blomqvist / Nordiska.

Sedan 2018 är Blomqvist Nordiska en del av Vartofta Garn och textil AB och verksamheten flyttades till Mårdaklev några km från Överlida. Ambitionen är att föra vidare det kulturarv som Blomqvist står för: Högsta kvalitet, marknadens bredaste sortiment av både mönster, garner och tillbehör samt marknadens bästa service. Och precis som för Vartofta vill vi erbjuda dig högsta kvalitet till de bästa priserna.

 

Juridiskt företagsnamn:

Blomqvist Nordiska Textil-Garner är en bifirma till Vartofta Garn & Textil AB.

Org nr 556914-5781. Säte Mårdaklev

Adress:
Blomqvist Nordiska Textil-Garner 
Metarevägen 5 512 62 Mårdaklev

Tel: 0325 322 90 
e-mail: order@blomqvistgarn.se

 

Besöksadress och butik: 
Metarevägen 3 
512 62 Mårdaklev

Innehar F-skattsedel